• darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Uspa Hygea de slimme toiletevolutie
 • darkblurbg
  Service van Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  TOM WashAir 400

 

Toiletoplossingen voor mensen met ALS, PSMA en PLS

Bij mensen met ALS, PSMA en PLS kunnen problemen ontstaan met de toiletgang. Dit zijn bijvoorbeeld problemen met het reinigen of het weer opstaan na toiletgebruik. Er zijn dan hulpmiddelen nodig om zo lang mogelijk zelfstandig en veilig naar het toilet te kunnen gaan. Toilet Op Maat gaat samen met de zorgverlener(s) en de cliënt op zoek naar een passende oplossing. Het juiste uitgangspunt is om een toiletoplossing toe te passen die tijdens het gehele ziekteproces geschikt is en dus tot het laatste moment kan worden gebruikt.

 

Toiletoplossingen

TOM Spoel/föhn met eenvoudige bediening
Als een cliënt zichzelf niet kan reinigen na toiletgebruik dan is een spoel/föhn een goede oplossing. Dit is een toiletzitting met onderdouche en föhn in één. Hierbij wordt het onderlichaam met water gereinigd en daarna door een föhn met warme lucht droog geblazen. De spoel/föhn heeft (optioneel) een eenvoudige bediening.

                                         

 

 

 

 

 

 

 

 


TOM Toiletlift met spoel/föhn
Mensen met ALS, PSMA en PLS krijgen vaak problemen met zitten en opstaan. Door het gebruik van een toiletlift is het mogelijk om zelfstandig en veilig op het toilet te gaan zitten en weer omhoog te komen vanuit een lage zitpositie. De toiletlift wordt uitgevoerd met een ALS-bediening. Cliënten die de heffunctie van hun armen kwijt zijn, kunnen met een ALS-bediening de toiletlift toch eenvoudig bedienen. Als de cliënt naar het toilet gaat dan staat de lift omhoog. Men kan dan met de hand bij de bediening om de lift te laten zakken. Vanuit zitpositie kan de bediening ook met de hand worden bereikt om de lift omhoog te laten gaan.

                                                                          


TOM Closomat+ (zorgtoilet) met toiletlift
De beste toiletoplossing bij ALS, PSMA en PLS is een TOM Closomat+ in combinatie met een toiletlift en een zachte zitting (ALS-combi). De cliënt kan deze toiletvoorziening het gehele ziekteproces gebruiken. Als een cliënt geen sta-functie meer heeft dan is de toiletlift overbodig. De cliënt kan dan nog wel gebruikmaken van een TOM Closomat+ met bijvoorbeeld een tillift of een douche-/toiletstoel. De TOM Closomat+ is overrijdbaar en daarom hoeft men geen extra transfers te maken. Op die manier kan met de douchestoel het toilet worden gebruikt. Daarbij wordt de zelfstandigheid van de gebruiker vergroot en de mantelzorger wordt ontlast.                  

       

 

                                                                                                                                                               

                                                               

Het is mogelijk om een toiletvoorziening te huren bij kortdurend gebruik. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.                                           

 

Vraag informatie aan   of bel 085-1301959