• darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Uspa Hygea de slimme toiletevolutie
 • darkblurbg
  Service van Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  TOM WashAir 400

Heeft u een cliënt met problemen rondom de toiletgang, dan kunnen wij u hierbij helpen. Zijn er problemen met opstaan, reiniging, transfer of het formaat van de zitting? Toilet Op Maat kijkt naar het complete plaatje en adviseert u hierbij een passende oplossing.

Toiletoplossingen dragen bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt. De adviseurs van Toilet Op Maat (TOM) bekijken, desgewenst, het gehele toiletgebruik van de cliënt en vatten dit samen in een advies en eventuele offerte. Natuurlijk houden wij rekening met de wensen van de opdrachtgever.

 

De toilethoogte

Als de cliënt moeilijk op kan staan wordt vaak gekozen voor een hoger toilet. Dat dit consequenties heeft voor de stoelgang realiseert men zich vaak niet. Het toilet iets lager plaatsen met een armsteunset erbij om makkelijk op te staan zorgt ervoor dat de zithoogte niet té hoog wordt.

 

De juiste steun om op te staan van het toilet?

Als de cliënt moeilijk omhoog kan komen van het toilet, wordt er dikwijls gekozen voor een wandsteun om op te kunnen trekken. Als de cliënt bv. artrose heeft dan is optrekken te belastend voor de gewrichten. Omhoog duwen op een steun naast het toilet is dan beter en minder belastend. Heb je een cliënt met restverschijnselen na een CVA en halfzijdig aangedaan dan is opduwen juist moeilijk en is optrekken weer een betere oplossing. In samenspraak met de cliënt en opdrachtgever adviseren wij in een specifieke situatie de juiste steun.

 

Toiletzitting met groter gat?

Geeft de cliënt aan dat hij te weinig ruimte heeft op de zitting, dan is het belangrijk eerst te inventariseren wat het probleem is. Is er een probleem met plassen? Moet de cliënt handelingen verrichten op het toilet (bv. katheteriseren)?.

De zitting te klein ervaren kan komen door een verkeerde zithouding, maar ook een situatie die veranderd is (bv. hogere pot). De formaat van het gat is meestal niet het probleem, maar als dit groter zou moeten zijn dan heeft TOM enkele mogelijkheden.

 

Toilet met was- en droogfunctie

Problemen kunnen ook ontstaan doordat cliënten zichzelf niet kunnen reinigen na het toiletgebruik. Toilet Op Maat is gespecialiseerd in het adviseren van de juiste oplossing. Wij kunnen dit doen tijdens een gezamenlijk huisbezoek met ergotherapeut of gemeente. Oplossingen kunnen een eenvoudige spoel/föhn zijn, maar ook complexere toiletoplossingen met bv. een sta-op toiletlift. Wij maken hiervoor een advies en eventueel een offerte.

 

Toilethoogte                             Spoel/föhn                              Toiletlift                             Afspraak maken