• darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Uspa Hygea de slimme toiletevolutie
 • darkblurbg
  Service van Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  Toilet Op Maat (TOM)
 • darkblurbg
  TOM WashAir 400

Obesitas en de toiletgang

 

Als je zwaar bent, fors overgewicht hebt en ook nog een fors postuur dan is het niet makkelijk om je billen te reinigen na de grote boodschap. Je bent dan aangewezen op hulpmiddelen om ontlasting te verwijderen of iemand anders moet dit voor je doen. Een oplossing is om direct erna onder de douche te gaan, maar dit kost veel tijd en energie. Als je daarnaast ook nog steunkousen hebt dan is douchen helemaal niet mogelijk zonder deze te verwijderen.

 

Spoel/föhn obesitas

Een goede oplossing is een toilet met onderdouche. Je kunt dan niet een opzetsysteem spoel/fohn douchewc toepassen want deze zijn meestal te klein en te kwetsbaar. Belangrijk is een ruime zitting toe te passen zodat de billen goed ondersteund worden. Deze zitting is bijvoorbeeld de Big John, ook wel XXL zitting genoemd. Deze kan toegepast worden op een spoel/fohn douchewc die sterk genoeg is om een hoog gewicht te dragen. Overigens wordt een spoel/fohn ook weleens een bidet genoemd. Een Zorgtoilet kan ook ingezet worden bij zware mensen met obesitas omdat de zitting ruimer en het toilet steviger is.

 

Ga naar toilet voor obesitas

 

Wij hebben ook toiletsteunen die zeer geschikt om toe te passen bij personen met obesitas. Het steunen op te kleine en smalle beugels zijn zeer pijnlijk bij obesitas en een valincident is ook niet uit sluiten.

 

Opstaan van toilet

Als het moeilijk is om te gaan zitten en op te staan van het toilet of het is niet veilig meer dan zijn er ook mogelijkheden om het toilet te voorzien van een toiletlift. Deze zijn er in een XXL obesitas uitvoering en helpen clienten met obesitas om veilig en makkelijk op te staan en te gaan zitten. Een toiletlift is in diagonale, sta-op, of verticale uitvoering leverbaar. Voor een toiletlift gaan wij altijd naar de client toe om deze samen uit te proberen.

 

Ga naar toiletlift voor obesitas

 

Toilet Op Maat is bekend met de doelgroep obesitas en de problemen die aanwezig zijn. Wij gaan altijd naar de client toe samen met een wmo-consulent of ergotherapeut. Wij bespreken de problemen en laten zien wat wij als oplossing hebben. Als er bij ons twijfel is of de oplossing de juiste is dan zullen wij een proefplaatsing voorstellen.

 

Voorkom problemen met verkeerd gekozen hulpmiddelen. Toilet Op Maat is specialist in toiletoplossingen. WIj doen alleen toiletoplossingen en kennen de meeste problemen die voor komen bij de meeste spierziekten en andere beperkingen.

 

Ervaring

Wij hebben bijvoorbeeld clienten geholpen aan een goede toiletoplossing met IBM, ALS, MS, PLS, PSMA, dwarslaesie, RA, EDS, obesitas, Becker spierdystrofie, ziekte van Crohn, Spina Bifida, FOP, CVA, Limb Girdle, Morbide Obesitas, TAR-syndroom, LGMD2D, ziekte van Forestier, Bardet Biedl Syndroom, Achondroplasie, AMC, Parkinson, ADCA, Guilain-Barré, CIAP, frozen shoulder, HMNS, Morquio syndroom, Lichen, syndroom van Sjögren

 

Neem contact met ons op voor een afspraak 085-1301959